Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeNieuwsVoorgenomen huurverhoging niet besproken met HB...

Voorgenomen huurverhoging niet besproken met HBVA-GV

Voorgenomen huurverhoging niet besproken met HBVA-GV

Inmiddels zult u allen een aankondiging hebben ontvangen van de Alliantie omtrent de voorgenomen huurverhoging per 1 juli a.s. De hoogte daarvan is waarschijnlijk u en in ieder geval ons tegengevallen, dit mede in combinatie met de huidige malaise rondom het Corona-virus, waardoor veel huurders het al extra zwaar hebben.

De Alliantie vermeldt in haar schrijven mede dat e.e.a. tot stand is gekomen in samenwerking met de Stichting HBVA. Wij willen ons bij deze expliciet distantiëren van deze toevoeging aangezien het de suggestie oproept dat wij hier onderdeel van uitmaken en dientengevolge instemmen met de voorgenomen huurverhoging.
De Stichting HBVA is een samenwerking tussen de HBVA Almere/ Amsterdam/ Amersfoort waar wij nadrukkelijk geen onderdeel van wilden uitmaken zoals omschreven in ons voorgaande bericht: https://hbva-gv.nl/nieuws/hbva-gooi-en-vechtstreek-zet-zich-al-maanden-schrap-voor-een-gelijkwaardig-voortbestaan-update-mei-2020/
Daarmee heeft de Stichting ook geen enkele zeggenschap over de Gooi en Vechtstreek en kan de Alliantie daar ook geen rechten aan ontlenen.
Wij zien dit als een overtreding van de Overlegwet en beraden ons op nadere stappen.

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder