Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeHBVA GVAdvisering

Advisering

Advisering is een breed begrip. De HBVA-GV adviseert bij beleidszaken, gevraagd en ongevraagd, alle partijen die betrokken zijn bij de leefomgeving van onze leden.

Daarnaast zijn we er voor individuele leden die een vraag of probleem hebben en niet weten welke weg men moet bewandelen. We helpen daar graag bij.

Dat geldt ook voor huurders die bijvoorbeeld een bewonerscommissie willen oprichten of bestaande commissies die geconfronteerd worden met allerlei ontwikkelingen. Als HBAV-GV hebben we zicht op en toegang tot externe kennis die in te zetten is.

Wat kan de HBVA Gooi en Vechtstreek niet

Wat de HBVA Gooi en Vechtstreek niet kan, is een woning toewijzen. Om in deze regio in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dient u ingeschreven te staan bij Woningnet regio Gooi en Vechtstreek. Uitgebreide informatie over Woningnet leest u hieronder. 

Belangrijke informatie voordat u zich inschrijft:
Inkomensgrens voor sociale huurwoningen
Per 1 januari 2020 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 737,14 per maand. Het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren, is vastgesteld op € 39.055. Verdient u meer, dan heeft u geen recht op een sociale huurwoning.
Uitzondering middeninkomen
Er is een uitzondering op deze regel. Met een inkomen tot € 49.960 prijspeil 2020 (het zogeheten middeninkomen) kunt u in aanmerking komen voor een klein deel van de sociale huurwoningen. De advertenties met deze woningen zijn herkenbaar aan de tekst Toegankelijk voor middeninkomens. 
Wel of niet inschrijven?
Uw inkomen kan altijd veranderen. Daarom is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of inschrijven bij WoningNet voor u zinvol is. Als u zich inschrijft bouwt u zoekwaarde op.
Uw inkomen controleert de woningcorporatie op het moment dat u een woning krijgt aangeboden. 
E-mailadres als gebruikersnaam
Het is belangrijk dat u uw e-mailadres correct invult tijdens het inschrijven. Alle communicatie over uw inschrijving en reacties op het woningaanbod sturen wij naar uw e-mailadres.  Daarnaast is uw e-mailadres ook uw gebruikersnaam waarmee u inlogt op de website om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens. 
Gooi en Vechtstreek
Met een inschrijving bij WoningNet Gooi en Vechtstreek kunt u reageren op sociale huurwoningen in de gemeenten Blaricum, Bussum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren.
Binding
Woningzoekenden met binding met de regio krijgen voorrang op woningzoekenden zonder deze binding.
Privacy
Als u zich inschrijft als woningzoekende en via WoningNet een woning zoekt, dan verstrekt u persoonsgegevens. Wij gaan hier zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk mee om. In het privacystatement van WoningNet staat beschreven hoe zij dat doen.

Inschrijven bij WoningNet kost € 15,- voor één jaar. U kunt betalen met iDEAL of via een machtiging. Jaarlijks kunt u uw inschrijving verlengen. Na het betalen van de verlengingskosten (€ 15,- prijspeil 2016) is uw inschrijving weer voor één jaar geldig.

VOOR ANDERE REGIO"S GELDEN ANDERE RICHTLIJNEN EN TARIEVEN, HIERVOOR VERWIJZEN WIJ U DOOR NAAR DE WEBSTIE VAN WONINGNETwoningnet.info/woningzoekenden/

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder