Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeHBVA GVBelangenbehartiging

Belangenbehartiging

Opkomen voor de huurders van de Alliantie. Dat is de centrale opdracht van HuurdersBelangenVereniging de Alliantie. Die belangen worden voor een belangrijk deel gedeeld door elke huurder van de Alliantie. We willen allemaal prettig wonen. In een betaalbaar huis dat goed onderhouden is en in een leefbare buurt staat. HBVA werkt er met elkaar en met de Alliantie hard aan om dat te realiseren.

Gedeelde belangen, andere onderwerpen en prioriteiten

Per stad en regio zijn er ook verschillen. Er spelen in Gooi en Vechtstreek andere kwesties rondom huren en wonen dan in Amsterdam. En er zijn andere prioriteiten dan bijvoorbeeld in Almere of Amersfoort.

‘Voor iedereen een betaalbare woning’

Dat is, kort samengevat, onze grote wens voor de huidige en toekomstige huurders van de Alliantie in de regio Gooi en Vechtstreek. Maar er zijn meer onderwerpen dan betaalbaarheid en beschikbaarheid. HBVA Gooi en Vechtstreek houdt zich dagelijks bezig met tal van kwesties. Grotere en kleinere, maar altijd van wezenlijk belang voor degenen die het treft. Denk aan de positie van de huurder in een VvE-complex, bij renovatie en sloop.

Over invloed en ambitie

Het ontbreekt HBVA Gooi en Vechtstreek niet aan ambitie om uw belangen als (toekomstig) huurder te behartigen. We zijn actief op allerlei gebieden en hebben volop plannen en ideeën voor de toekomst. Met elkaar bereiken we veel.

Maar op sommige ontwikkelingen, die de positie van huurders raken, hebben we helaas maar beperkt invloed. De overheid, de politiek, maatschappelijke en sociaal-economische ontwikkelingen bepalen in zo’n geval. Wel hebben we altijd een visie en horen de meningen van onze achterban. Die brengen we in waar en wanneer we kunnen. Ook dat is invloed.

Veel bereikt

HBVA Gooi en Vechtstreek is een actieve belangenvereniging die veel weet te bereiken voor de huurders van de Alliantie in Gooi en Vechtstreek. Zo hebben we ons er bij de Alliantie sterk voor gemaakt dat ook de lagere middengroepen kunnen blijven huren. Daarmee hebben we eraan bijgedragen dat de Alliantie huren aftopt voor de lagere middengroep.

Ook is het ons bijvoorbeeld gelukt om de verhuurder over te halen om financieel zwakkere groepen buiten een huurverhoging te houden. En zo zijn er nog meer voorbeelden van onze geslaagde inzet, activiteiten en bemiddeling.

Wat kunnen we niet?

Toch ook goed om even te melden. Wat kunnen we niet? IJzer met handen breken. Het onmogelijke krijgen ook wij niet voor elkaar. We kunnen u bij HBVA Gooi en vechtstreek geen woning bezorgen of u bovenaan een wachtlijst krijgen. Of bijvoorbeeld uw huur verlagen.

Belangenbehartiging: iets voor u?

Wilt u ons werk steunen met raad en daad? U bent van harte welkom om een steentje bij te dragen! Dat kunt u op diverse manieren doen. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. Of neem een kijkje bij de vacature voor nieuwe bestuursleden.

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder