Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeNieuwsHBVA-GV adviseert verlenging bevriezing huren

HBVA-GV adviseert verlenging bevriezing huren

HBVA-GV adviseert verlenging bevriezing huren

Tijdens haar jaarlijkse overleg met de Alliantie heeft het nieuwe bestuur van de HBVA-GV in haar advies ingezet op bevriezing van de huren. De fors stijgende inflatie, hoge energieprijzen en het steeds grotere aandeel van de huurkosten in het totaal van de woonlasten gaven daar alle aanleiding toe. Het leek ons ook verstandig geen huuraanpassingen door te voeren tot de plannen van de nieuwe minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, bekend zijn. Dan kunnen we in gesprek over structurele oplossingen.

Advies Stichting HBVA huuraanpassing 2022

Omdat wij slechts adviesrecht hebben besluit de Alliantie of en in welke mate zij dat advies overneemt. Een totale bevriezing van de huren heeft het niet gehaald. Wel hebben wij voor de groep huurders in de Inkomensafhankelijke Huur bereikt dat de voorgenomen onredelijke stijging van 50 tot 100 euro per maand gedempt wordt. Zie het onderstaande besluit van de Alliantie.

Definitief besluit Alliantie inzake huuraanpassing 2022

Toelichting op definitief besluit Alliantie inzake huuraanpassing 2022

Een goed resultaat maar om de betaalbaarheid voor iedereen in de toekomst te waarborgen zal meer nodig zijn. Daar blijven wij ons met uw hulp voor inzetten!!

Hoe kunt u helpen?

Stuur je ervaringen, wat de huurverhoging voor jou betekent naar info@hbvagv.nl We dit verzamelen dit om aan de Alliantie aan te bieden? Vanzelfsprekend is dat volkomen anoniem.

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder