Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeNieuwsGooise Meren vindt dat corporatie te veel huurw...

Gooise Meren vindt dat corporatie te veel huurwoningen verkoopt en stapt naar minister

Gooise Meren vindt dat corporatie te veel huurwoningen verkoopt en stapt naar minister

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren vindt dat woningcorporatie Dudok Wonen te veel van haar sociale huurwoningen verkoopt. Daardoor komt het aanbod aan sociale huurwoningen binnen Gooise Meren de komende jaren in het gedrang. Het gaat om een al jaren slepende kwestie, waarvoor Gooise Meren nu naar de minister stapt.

Gooise Meren wil er alles aan doen om haar aanbod aan sociale huurwoningen de komende jaren op peil te houden. De gemeente heeft momenteel 5.400 sociale huurwoningen, zo'n twintig procent van het totale woningaanbod.

Meer sociale huurwoningen

Om er voor te zorgen dat dat percentage de komende jaren eerder stijgt dan daalt, moeten er de komende jaren zeker 350 sociale huurwoningen bij komen. Gooise Meren wil het aanbod sociale huurwoningen op minimaal 5.800 woningen hebben. Om dat voor elkaar te krijgen maakt Gooise Meren met alle opererende woningcorporaties zogeheten prestatieafspraken. Dat is met alle corporaties gelukt, behalve met Dudok Wonen.

Lees ook https://www.nhnieuws.nl/nieuws/254015/gooise-meren-hoopt-nog-dit-jaar-bouwafspraken-voor-sociale-huurwoningen-te-maken

Bron: NH Nieuws

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder