Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeNieuwsAlliantieregeling servicekosten

Alliantieregeling servicekosten

Alliantieregeling servicekosten       

Ook de Alliantie is geschrokken van de stijging van de energiekosten. De compensatieregelingen die de overheid biedt, gelden helaas niet voor energielasten die betrekking hebben op gedeelde voorzieningen zoals lift en verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes. Daarom heeft de Alliantie deze regeling in het leven geroepen voor sociale huur, midden- en vrije sectorhuurwoningen.

Wat houdt de regeling in? 

De regeling geldt voor huurders van wie het voorschot voor de servicekostenposten voor gemeenschappelijke elektra (lift en verlichting) per 1 juli 2023 hoger is dan € 20 per maand en de stijging van dit voorschot hoger is dan € 5. Per € 10 stijging ontvangen huurders € 5 tegemoetkoming. Het gaat om de stijging van het voorschot per 1 juli 2023 ten opzichte van het voorschot dat tot en met 30 juni 2023 werd betaald. De regeling geldt alleen voor de laatste zes maanden van 2023. Vanaf augustus betaalt u echter pas het lagere voorschotbedrag. De totale tegemoetkoming wordt dus verdeeld over de resterende vijf maanden van 2023. Per 1 januari 2024 geldt dus weer het voorschotbedrag per 1 juli. De verwachting is dat de kosten voor elektra tegen die tijd weer zijn gedaald. Als dat mogelijk is, kunnen we een lager voorschotbedrag vragen per 1 januari 2024.

Wie voor deze regeling in aanmerking komt:       
- betaalt per 1 juli 2023 het voorschotbedrag Servicekosten Gemeenschappelijke Elektra overeenkomstig de     aanzegging;                   
- betaalt per 1 augustus 2023 het lagere voorschotbedrag: de tegemoetkoming is dan in mindering gebracht; 
- betaalt per 1 januari 2024 het voorschotbedrag dat geldt per 1 juli 2023, tenzij het de Alliantie lukt om een         gunstiger tarief te bedingen met de energieleverancier: in dat geval zal het voorschotbedrag naar beneden
 worden bijgesteld;
- Ontvangt in juni 2024 de afrekening Servicekosten, waarin deze tegemoetkoming is verwerkt.

De huurders van waar dit aan de orde is, ontvangen hierover bericht van de Alliantie. Als huurder hoeft u zelf dus geen actie te ondernemen.

 

HBVA Gooi en Vechtstreek zet zich in voor:
  • Betaalbare huur voor lage- en middeninkomens
  • Genoeg goede woningen in leefbare buurten
  • Goede service van de Alliantie
  • Geschikte woonruimte voor wie een huis zoekt
  • Duurzaamheid
Heeft u een klacht of een vraag over uw huursituatie?
Neem contact op, dan helpen we u graag direct verder
Ja, help mij verder