Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeCommissiesBewonerspanel Zeverijnflats

Bewonerspanel Zeverijnflats

Hilversum
Bewonerspanel Zeverijnflats

Wij zijn het bewonerspanel van de Zeverijnflats te Hilversum, gelegen langs de ringweg zuid tegen de wijk Kerkelanden. Ons panel is 3 jaar geleden opgericht toen er plannen waren om onze flats, gebouwd ongeveer in 1969, te renoveren. Wij mochten meedenken en advies geven bij de renovatie. Onze flats bestaan uit één gebouw van acht hoog en één gebouw van 12 hoog, daarnaast de zogenaamde laagbouw. Deze laagbouw bestaat uit 2 lagen. Van deze laagbouw is nu nog steeds niet bekend of  deze gerenoveerd zullen worden.

3 jaar geleden zijn we als panel een dag op stap geweest met de Alliantie om verschillende flats  die al gerenoveerd waren te bekijken om zo ideeën op te doen.  De architecten daarvan gaven een presentatie en wij mochten onze voorkeur opgeven.

En......we kwamen bij dezelfde architect uit als de Alliantie. Het is een hele grote en ingewikkelde klus om 216 woningen te renoveren in bewoonde staat. Bovendien moest er ook nog een opwaardering plaatsvinden naar Energielabel A. Diverse maatregelen waren hier voor nodig.

Door een duidelijk plan en veel hulp van de aannemer zijn vooral in het begin de werkzaamheden voor de bewoners vlot verlopen. Natuurlijk kwamen we lopende het traject problemen tegen, deze  hebben we als bewonerspanel scherp in de gaten gehouden. Wij zijn een panel van verschillende pluimage, zo ook iemand die uit de bouw komen en zo goed de vinger aan de pols heeft kunnen houden.

Begin dit jaar is het complex officieel opgeleverd. Jammer genoeg zijn er nog steeds dingen die nog niet in orde zijn. Samen met de Alliantie zitten we de aannemer achter de broek om de kleinigheden alsnog te herstellen. Al met al hebben we nu een complex met een moderne uitstraling en energielabel A. Dit laatste hebben we kunnen merken aan de afrekening van de verwarmingskosten, die we inmiddels hebben gekregen.

Als sluitstuk van het geheel wordt door de gemeente onze straat nu opgeknapt. Er wort opnieuw bestraat, extra parkeerplaatsen aangemaakt, zieke bomen worden gekapt. Ook hierbij hebben we inspraak. Daarvoor schuift een medewerker van de gemeente af en toe  bij onze vergadering aan en krijgen we een update van wat er steeds staat te gebeuren. Onze straat grenst aan een industrieterrein en dat moet ook bereikbaar blijven zonder veel overlast. Verder konden we kiezen uit 3 soorten bomen, welke binnenkort geplant worden.