Direct contact? Bel: 035 642 05 54

HomeCommissiesBewonerscommissie Seniorenflat Akkerweg 59 t/m 121

Bewonerscommissie Seniorenflat Akkerweg 59 t/m 121

Huizen
Bewonerscommissie Seniorenflat Akkerweg 59 t/m 121

Onze  bewonerscommissie heeft te maken met 32 appartementen op de Akkerweg 59 t/m 121 met 2 verdiepingen en een lift naast de gelijkvloerse woningen. Een aanzienlijk deel van onze bewoners is 80 jaar en ouder. Met het ouder worden nemen de ouderdomsverschijnselen toe. Om de mobiliteit in stand te houden maken een groot aantal mensen gebruik van een rollator of scootmobiel.

Een groot deel van de bewoners rijdt op de fiets, waaronder enkele elektrische fietsen. Zij stallen de fiets in de fietsenkelder. De meeste accu’s laden zij thuis op. Sommigen zetten de elektrische fiets thuis. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de gewone fietsen, welke in vergelijking met vroeger meer ruimte nodig hebben. De Alliantie zal om die reden nieuwe fietsrekken neerzetten in het deel, waar de afvalbakken nu staan. De afvalbakken zullen verwijderd worden, zodra de GAD een ondergrondse container heeft neergezet bij de noordzijde van onze flat.

Veel aandacht besteden wij aan het onderhoud van de 2 tuinen. Onlangs is de Alliantie veranderd van hovenier van der Tol naar een andere hovenier door ontevredenheid over de uitvoering van de werkzaamheden.

Ongeveer 2 jaar geleden hebben 2 dames een breiclub opgericht. Doel is gezelligheid en het uitwisselen van gedachten. De 8 leden komen maandelijks bij elkaar gedurende 2 uur.

Een gevoelig punt is het gebruik van 10 parkeerplaatsen, die eigendom zijn van Vivium (de Bolder). Er bestaat helaas geen enkele formele reden voor het gebruik van deze parkeerplaatsen. Als Vivium niet meer wil, is het afgelopen met deze parkeerplaatsen voor ouderen. Dit kan nooit de bedoeling van het ouderenbeleid zijn. Het wordt tijd, dat deze situatie formeel wordt geregeld voor de bewoners van Akkerweg 59 t/m 121. Het gemeentebestuur mag zich best inspannen voor haar ouderen. Vooral ook, omdat zij een aanzienlijk deel van de bevolking uitmaken.

We hebben ook te maken met overlast binnen ons complex. Er zal in onderling overleg gekeken moeten worden hoe hiermee moet worden omgegaan. Wij zijn voorstander om dergelijke problemen in nauwe samenwerking met de Alliantie op te lossen. Dit zijn processen die niet altijd naar wens verlopen. Rust in een woongemeenschap is erg belangrijk en zeker in dit geval van kwetsbare ouderen.

Bewonerscommissie Akkerweg 59/121, 1276 DD Huizen. 20 november 2019.